آلومینیوم به دلیل قابلیت انعطاف پذیری خوب، مقاومت در برابر خوردگی و سبک بودن آلیاژهای آن به طور گسترده ای در صنایع اتومبیل سازی، هوافضا، کشتی سازی و سایر صنایع استفاده می شود. با توسعه صنعت تولید در ایران، تقاضا برای آلیاژهای آلومینیوم و ریخته گری آلیاژهای آلومینیوم در حال افزایش است. این امر باعث شده، صنعت ریخته گری آلومینیوم پیشرفت کند. روش های اصلی ریخته گری آلومینیوم شامل ریخته گری تحت فشار و ریخته گری گرانشی می باشد. در اینجا تفاوت بین این دو نوع فرآیند ریخته گری را تجزیه و تحلیل خواهیم کرد.

ریخته گری گرانشی چیست؟ | مقایسه ریخته گری گرانشی با ریخته گری دایکست

ریختگری دایکست قطعات آلومینیومی

ریخته گری تحت فشار یا دایکست به فرآیندی از ریخته گری اشاره دارد که فلز مذاب تحت نیروهای خارجی (به استثنای نیروی جاذبه) به قالب تزریق می شود. ریخته گری تحت فشار به دو نوع ریخته گری  با فشار بالا و ریخته گری با فشار پایین تقسیم می شود.

ریخته گری با فشار بالا معمولاً ریخته گری تحت فشار نامیده می شود، که آلومینیوم مذاب با سرعت و از طریق فشار زیاد به داخل قالب تزریق می شود و قالب را پر می کند، سپس آلومینیوم مذاب تحت فشار جامد می شود و قطعه نهایی شکل می گیرد.

ویژگی های ریخته گری دایکست آلومینیوم:

  • صافی سطح خوب، قابلیت دستیابی به به صافی سطح 3 یا حتی Ra1.6.
  • قابلیت انجام فرایند عملیات حرارتی در آن ها وجود ندارند.
  • دارای مقاومت بالا در برابر نفوذ گاز و سختی سطح بالا هستند، اما قابلیت کشیدگی کمی دارند.
  • هزینه تهیه قالب در این روش بیشتر است، اما قالب ها عمر طولانی دارند.
  • بازدهی تولید بالا است.
  • در این روش می توان با مقدار کمی ماشینکاری، قطعات با دیواره نازک تولید کرد.

 

ریخته گری گرانشی قطعات آلومینیومی

ریخته گری گرانشی آلومینیوم به فرآیند تزریق آلومینیوم مذاب با استفاده از نیروی گرانش گفته می شود. ریخته گری گرانشی به موارد زیر تقسیم می شود: ریخته گری در قالب ماسه ای، ریخته گری در قالب فلزی و غیره.

در حال حاضر بیشترین استفاده از روش ریخته گری گرانشی، فرآیند ریخته گری در قالب فلزی است که این قالب ها از فولاد آلیاژی مقاوم در برابر حرارت ساخته شده اند. استحکام و زیبایی قطعات تولید شده به این روش بهتر از سایر روش ها بوده و ابعاد بزرگتری را نیز می توان به وسیله آن ریخته گری کرد.ریخته گری گرانشی چیست؟ | مقایسه ریخته گری گرانشی با ریخته گری دایکست

آلومینیوم مذاب در ریخته گری گرانشی به صورت دستی در قالب ریخته می شود. فلز مذاب حفره ها را پر کرده و دود اضافی از طریق مجراها خارج شده و  قالب سرد می شود. فرآیند کلی عبارتند از: ذوب آلومینیوم، پر کردن قالب از مواد ریخته گری و خروج دود، خنک کردن، خارج کردن قطعه از قالب، عملیات حرارتی، شات بلاست و ماشینکاری.

 

ویژگی های ریخته گری گرانشی آلومینیوم:

  • صافی سطح پایانی ایده آل نیست و امکان ایجاد حفره در هنگام شات بلاست وجود دارد.
  • قطعات تولید شده از طریق این روش تخلخل داخلی کمتری دارد و می توان روی آن عملیات حرارتی انجام داد.
  • تراکم محصول نهایی کم می باشد و همچنین استحکام نیز کمی پایین است اما قابلیت کشیدگی قطعات در این روش زیاد می باشد.
  • هزینه کم تهیه قالب و عمرطولانی آن .
  • راندمان تولید پایین است در نتیجه هزینه تولید افزایش می یابد.
  • این روش برای تولید قطعات دیواره نازک نامناسب است.

 

نتیجه گیری

هنگام انتخاب روش ریخته گری برای تولید قطعات از جنس آلومینیوم، شما عمدتا با توجه به ضخامت دیواره یک محصول، روش ریخته گری را انتخاب می کنید. هنگامی که ضخامت دیواره یک قطعه آلومینیوم بیشتر از 8 میلی متر باشد، ریخته گری تحت فشار می تواند باعث ایجاد حفره های گازی زیادی در داخل قطعه نهایی شود. بنابراین، ما می توانیم محصولات آلومینیوم ضخیم تر را با استفاده از فرآیند ریخته گری گرانشی، تولید کنیم.

دیدگاه خود را ارسال کنید...

دانلود کاتالوگ

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید!
Call Now Button
×

سلام، وقت بخیر

تیم پشتیبانی ما آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما عزیزان می باشد. در صورت تمایل می توانید از طریق شماره تماس یا ایمیل: "sgicofficial@gmail.com" نیز با ما در ارتباط باشید.

× سوالی دارید؟